Att spela på spelmaskiner är mycket enkelt och går oerhört fort att lära sig. De flesta spelmaskiner är uppbyggda på samma sätt, vare sig du spelar online eller på fysiska spelmaskiner. Här ska vi redogöra för hur man använder spelmaskiner på nätet.

En spelmaskin består vanligtvis av mellan 3 och 5 hjul, men det finns de som har fler och 9 hjul är inte helt ovanligt när du spelar online. På dessa hjul hittar du igen ett antal symboler, vilka i kombination med varandra i vissa fall ger vinst. Du hittar vinsttabellen längst upp på spelmaskinen, där du enkelt kan se vilken kombination som ger utbetalning. Symbolerna kan bestå av nästan vad som helst. När det gäller spelmaskiner online har de oftast ett tema, som kan vara allt mellan himmel och jord. Karibien, hästsport, shopping, bilar, business – bara fantasin sätter gränser för temat på en spelmaskin.

Du väljer hur många linjer som du vill satsa på och hur många mynt som ska satsas på varje linje. Ett mynt har inte en bestämd summa, utan kan vara värt så lite som 0,01 dollar, till tiotals dollar. Ju högre du satsar, desto större blir din potentiella vinst, men också din potentiella förlust. När du har gjort dina val, klickar du på START-knappen. Nu sätter hjulen igång att snurra, för att stanna på en slumpmässig kombination.

Jackpot på spelmaskiner

För att ha chans på jackpot när du spelar på spelmaskiner måste du alltid satsa maximalt, det vill säga på max antal linjer och på max antal mynt. Den bästa jackpotten hittar du på så kallade progressiva spelmaskiner, det vill säga maskiner som är ihopkopplade med ett gäng andra. En liten del av ditt satsade belopp lägger sig nämligen i en gemensam pott, jackpotten, och den som sedan vinner jackpot får hela denna. Det betyder att beloppet kan komma upp i miljontals kronor. Det finns de som har vunnit 30-40 miljoner och mer på spelmaskiner online, tack vare att de har spelat på progressiva maskiner och satsat fullt för att få jackpott. Snacka om vinst!